Dk bedste romkugler 2022
Seest bageri ved Kolding vandt Danmarks bedste romkugler i 2022.
Denne opskrift er vores version af denne.
Dk bedste romkugler 2022
Tid i alt: 6 timer
Arbejdstid: 60 minutter
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: nej
Ingredienser
Fremgangsmåde
Nøddekrokant
50 g hele hasselnødder
50 g flormelis
Karamel
1 ds Kondenseret mælk
400 g brun farin
¼ L. Piskefløde
2 g flagesalt
Kagen
200 g hvedemel 10 % proteinindhold
200 g rapsolie
50 g mælk
200 g sukker
4 æg
8 g bagepulver
Romkugledejen
Kagen
30 g kakao
20 g Romessens
Evt lidt rigtig rom
50% af karamellen
Nøddekrokant
Hak nødderne og flormelis i en foodprocessor
Ristes på panden ved mellem varme indtil flormelissen begynder at smelte.
Køles ned.
Karamel
Kondenseret mælk og brun farin varmes op i en gryde, fløde tilsættes og det koger i ca 10 minutter.
Kagen
Det hele blandes i en skål og røres sammen med et piskeris i ca 1 minut.
På en plade med bagepapir, direkte i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader med over og -undervarme.
En Silikonemåtte eller et stykke bagepapir lægges ovenpå og den køles ned.
Romkugledejen
Den afkølede kage, 50% af karamellen, kakao, romessens og evt lidt rigtig rom, blandes i røremaskinen med kagespartel i få minutter indtil alle klumperne er væk.
Del dejen i 2 stk som rulles ud til lige lange pølser.
Begge pølser deles i 10-12 med en Stor plastik skraber
Rulles runde og sættes på bagepapir.
På køl i mindst 30 minutter.
Karamellen smages til med ca 2 g flagesalt.
Vend hver kugle i saltkaramellen og rul det godt ind med hænderne.
På køl indtil karamellen har sat sig.
Rul hver kugle i smeltet NON temp choko 2 gange. Sidste gang tættes hver kugle i nøddekrokanten, så der kommer hvad der svare til ca en 2 krone på hver.