Hveder
20 stk
Traditionen tro, spiser vi hveder på Bededag.
Lav bare hvedeknopperne 1-2 dage inden de skal ristet til ristede hveder.
Hveder
Tid i alt: 2,5 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 4 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
375 g vand (30°)
200 g mælk (5°)
50 g gær
20 g salt
50 g sukker
1000 g hvedemel med 10% proteinindhold
25 g Frost
2-3 g kardemomme
150 g smør
Hveder med æg:
Tilsæt 3 æg og tag 100 g vand ud af opskriften
Alt undtagen smør vejes af og æltes 5 minutter langsomt og 5 minutter hurtigt.
Smør tilsættes og der æltes yderligt i 5 minutter hurtigt.
Dejtemperatur 27-28 grader.
Spray Oliespray i en Dejkasse som dejen hviler i 15 minutter med Plastik over.
Vend dejen ud på lidt mel og vej den af på 90 g, det skal give 20 stk.
Virkes op runde som boller og sættes 4x5 stk i en høj bradepande.
Pensles med æggestryggelse: 1 æg, ½ ts salt og lidt vand som piskes sammen.
Hæv i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet. Ca 45 minutter
Bages ved 190° i 25 minutter uden damp med over og -undervarme.
Ristede hveder: Bages 4-5 minutter ved 225 grader varmluft på en Netplade.