Trustpilot

Hveder

Hveder

20 stk

Traditionen tro, spiser vi hveder på Bededag.
Lav bare hvedeknopperne 1-2 dage inden de skal ristet til ristede hveder.

 

Hveder

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 30 minutter

Holdbarhed: 4 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

375 g vand (30°)
200 g mælk (5°)
50 g gær
20 g salt
50 g sukker
1000 g hvedemel med 10% proteinindhold
25 g Frost
2-3 g kardemomme

150 g smør

Hveder med æg:
Tilsæt 3 æg og tag 100 g vand ud af opskriften

Alt undtagen smør vejes af og æltes 5 minutter langsomt og 5 minutter hurtigt.

Smør tilsættes og der æltes yderligt i 5 minutter hurtigt.
Dejtemperatur 27-28 grader.

Spray Oliespray i en Dejkasse som dejen hviler i 15 minutter med Plastik over.

Vend dejen ud på lidt mel og vej den af på 90 g, det skal give 20 stk.
Virkes op runde som boller og sættes 4x5 stk i en høj bradepande.
Pensles med æggestryggelse: 1 æg, ½ ts salt og lidt vand som piskes sammen.

Hæv i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet. Ca 45 minutter

Bages ved 190° i 25 minutter uden damp med over og -undervarme.

Ristede hveder: Bages 4-5 minutter ved 225 grader varmluft på en Netplade.