Trustpilot

Onsdagssnegle

Onsdagssnegle

18 stk

 

Den klassisiske Onsdagssnegl er udviklet, så man kan lave en stor snegl og sælge den til lav pris. Dvs at råvarene er billige, men stadig en lækker snasket kage. 

Man kan godt erstatte margarinen med smør i opskrifken, men den kraftige kanelsmag gør at det bliver svært at smage forskel hvis man gør det.,

Hvis man ønsker æg i dejen, kan man bruge 3 æg og undlade 100 g mælk.

Er du ikke til kanelremonce, så kan du bruge en mandelremonce i stedet for.
Mandelremonce:
500 g sukker
350 g margarine eller smør
150 rapsolie
150 g Mandelmel
 

 

Onsdagssnegle

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 80 minutter

Holdbarhed: 3 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

375 g vand (30°)
150 g mælk (5°)
50 g gær
20 g salt
900 g hvedemel med 10% proteinindhold
25 g Frost
60 g sukker
150 g margarine

Kanelremonce:
500 g brun farin
350 g margarine
150 g rapsolie
20 g kanel

Kagecreme:
500 g vand (koldt fra hanen)
140 g Kagecremespulver

Glasur til 6 stk snegle:
150 g flormelis
20-22 g kogende vand

Alt undtagen margarine vejes af og æltes 5 minutter langsomt og 5 minutter hurtigt.
Margarine tilsættes og der æltes yderligt i 5 minutter hurtigt.
Dejtemperatur 27-28 grader.

Spray Oliespray i en Dejkasse som dejen hviler i 30 minutter med Plastik over.

Kanelremonce:
Alle ingredienser røres sammen i 1 minut med kagespartel i røremaskinen.

Kagecreme:
Vand og Kagecremespulver vejes af hver for sig, blandes og piskes hurtigt sammen i ½ minut.
Står og samler sig i 5 minutter inden brug.

Dejen rulles ud på 60 cm bred x 100 cm høj.
Smør kanelremonce ud på hele dejen undtagen den sidste 3 cm af kanten imod dig selv.
Kagecremen ovenpå remoncen, en blød paletkniv er god at smøre ud med.

Rul dejen sammen imod dig selv til en pølse, undgå at rulle ind over de sidste 3 cm uden remonce og creme på.
Skær snegle ud på ca 3 cm. tykkelse. 18 stk.

Klip bagepapir ud i stykker af 14x15 cm og sæt 6 stk ovenpå en helt stykke bagepapir pr plade.

Tag den snip dej der stikker ud og vend den ind under sneglen og sæt den på bagepapirsstykkerne.

Hæv i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet. Ca 45 minutter

Bages ved 225°C i 12-13 minutter over og -undervarme. Eller 190°C ved varmluft.

 

 

Hvis nogle af sneglene skal fryses kan de bages samme tid ved 5-10 grader mindre.
Optøs og lunes lidt og så glasur på bagefter.