Pandekager med creme og krokant
7 stk.
En pandekagedessert som er dejlig nem at lave og smager fantastisk.
Pandekager med hvedesur for ekstra smag.
Kagecreme med appelsinsmag.
Mandelkrokat som giver et dejligt sprødt bid til den bløde creme og pandekage.
Appelsinsauce som giver en frisk smag til hele dessereten.
Lav evt alle pandekagerne, fyld dem med creme før tid.
De kan køles ned på køl og så varmes op lige inden serveringen, da kagecremen er bagefast.
Så pyntes de med krokanten, sauce og chokoladesauce lige ud af ovnen.
Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.
Se evt videoen inden du går igang ->
Pandekager med creme og krokant
Tid i alt: 40 minutter
Arbejdstid: 40 minutter
Holdbarhed: 1 dag
Kan fryses: nej
Ingredienser
Fremgangsmåde
Pandekagerne
2 æg
30 g Hvedesur
200 g hvedemel
160 g hvidtøl
160 g mælk
40 g sukker
2 g salt
Appelsincreme:
85 g Kagecreme (pulver)
300 g mælk
25 g appelsin marmelade
Mandel krokant:
20 g lys sirup
50 g mandler
Rør det hele til pandekagerne sammen i en skål undtagen den ene del af væsken, pisk med piskeris indtil dejen er fri for klumper.
Hæld resten af væsken i dejen og rør det sammen.
Bland Kagecreme (pulver) og mælken, pisk i et minut med piskeris, tilsæt marmeladen og pisk det indtil det begynder at sætte sig. Lad cremen stå 5 minutter inden brug. Put eventuelt cremen i en Sprøjtepose.
Hæld lys sirup på en varm pande tilsæt mandlerne. Når siruppen koger skrues der ned på mellem varme og der røres i dem med jævnligt mellemrum i ca 5 minutter.
Kog lidt appelsinmarmelade på en pande i 2 minutter.
Pandekagerne:
Varm en pande op til ca 220 grader, kom lidt Oliespray på panden, hæld en lille slat dej på så pandekagen ikke bliver for tyk. Når dejen er tørret ind sprayes der lidt oliespray på pandekagen og så vendes den. 0,5 - 1 minut på hver side.
Pandekagerne foldes midt på, sprøjt cremen på og fold pandekagen igen. Kom marmeladesovsen på samt mandelkrokanten og slut af med noget chokoladesovs.