Pizza med hvedesur
Hjemmelavet pizza er altid et hit både hos børn og voksne.
Denne opskrift er tilsat hvedesur - og hæver oven i det på køl for at udvikle smagen i bunden.
Mere info: Tryk på vare med FED skrift i opskriften.
Pizza med hvedesur
4 stk.
Tid i alt: 35 minutter
(plus køleskabsmodning)
Arbejdstid: 35 minutter
Holdbarhed: 60 minutter
Kan fryses: nej
Ingredienser
Fremgangsmåde
Dejen:
450 g koldt vand
500 g Hvedemel 12%
50 g Hvedesur
30 g Gluten
15 g Frost
12 g Salt
10 g gær
Pizzasauce:
50 g olivenolie
1 fed hvidløg, hakket
1 ds flåede tomater
2 stk soltørrede tomater
1/2 kyllingefond-terning
oregano
salt
chili
Dejen:
Det hele æltes med kagespartel i 18-20 minutter
Start langsomt og slut hurtigt
Dejtemperatur 26-27 grader
Dejen deles i 4 stk a ca 250 g og virkes runde op
I en smurt Dejkasse, med Pizza og hævepose udenom og på køl til dagen efter.
Pizzasauce:
Hakket hvidløg brunes lysebrunt i olien. Tilsæt flåede tomater, soltørrede tomater, oregano, salt, chili og kyllingefond-terning. Koger ved svag varme ½ time, blendes med stavblender.
Ost:
Frisk mozzarella er mest vandholdig og er godt hvis der ikke skal fyld ovenpå, da revet mozzarella let kan blive bagt for meget. Specielt hvis man bruger varmluft.
Revet mozzarella er bedst hvis der er meget fyld, da den friske version vi afgiv væske under fyldet.
Revet pizzatopping (som godt kan dele vandene) kan give positiv konsistens og smag på pizzaer med meget fyld.
Bagning på Bagestål:
Varm ovnen op med Bagestålet på en rist på nederste rille, mindst 60 minutter inden bagning.
Optimal temperatur er 285 °C med over og -undervarme, hvis der ønskes mere overvarme, så brug varmluft, evt bare de sidste 2 minutter.
Kan man ikke bage ved så høj temperatur kan der evt bruges varmluft.
Bruger man flere bagestål på en gang (bager flere pizzaer ad gangen), skal der bruges varmluft.
Hurtig bagning:
Tænd ovnen på max. Varm en støbejernspande op på komfuret, sæt panden i ovnen i ca. 10 minutter og bag pizzaen på panden.
Se evt videoen ”Pizza med hvedesur” på YouTube/bagekurset eller facebook om hvordan man lavet pizza.