Rabarberkage
2 stk
Det er forår og rabarberne er noget af det første der er klar, så derfor er det tid til rabarberkager. Uhmmmm.
Nem og hurtig kage, som smager fantastisk.
Rabarberkage
Tid i alt: 1-1,5 timer
Arbejdstid: 25 minutter
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
400-450 g rabarber
400 g sukker
4 g Nonoxal
50 g vand
200 g smeltet smør
100 g græsk yoghurt 10%
3 æg
250 g mel 10% protein indhold
100 g Mandelmel
10 g bagepulver
5 g vaniljesukker
Vask og skær rabarber ud i tern.
Bland sukker, vaniljesukker, vand, Nonoxal og Rabarbertern i en gryde og kog det op og lad det koge i 5-7 minutter.
Køles ned.
Ta´ ca 1/3 af rabarberternene fra til pynt ovenpå kagen.
Resten undtagen rabarber-sukkerblandingen blandes sammen i en skål og røres fri for klumper med en piskeris/Slikpott. Tilsæt Rabarber-sukkerblandingen og vend det sammen med slikpotten.
Oliespray 2 stk Sort kageform, og fordel kagemassen i formene.
De resterende rabarbertern fordeles ovenpå kagemassen.
Bages ved 200 grader i 22 minutter med over og -under varme.
Drys lidt flormelis med en fin si over kagerne.