Rugbrød med Maltede hvedeflager
1 rugbrød og 12 stk chokolade rughapsere
Denne opskrift er lige til at gå til, der skal ikke sættes iblød eller koges noget inden du går igang.
Du kan vælge at lave 2 rugbrød af opskriften eller lave 1 rugbrød og 12 stk chokolade rughapsere.
Hvis du ønsker mere holdbarhed (friskhold) på dine brød, kan du erstatte 100 g rugmel med 50 g kartoffelmospulver.
Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.
Rugbrød med Maltede hvedeflager
Tid i alt: 3 timer
Arbejdstid: 60 minutter
Holdbarhed: 3 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
850 g vand (30°)
30 g gær
30 g salt
225 g Maltede hvedeflager
45 g Rugsur
650 g rugmel
225 g hvedemel 10%
120 g Græskarkerner
120 g Solsikkebrud
150 -200 g chokolade drops
Det hele blades i røreskålen.
Ælter i ca 15 minutter først langsomt og så hurtigt med kagespartel.
Dejtemperatur 28-30 grader.
Smør 1. Rugbrødsform (1,5 L) med Oliespray.
1200 g dej i formen med en godt våd Plastskraber lille.
Resten af dejen røres sammen med 150 g Chokolade drops.
Deles i 12 stk på en Silikonemåtte (ca frikadelle størrelse)
Hæv Chokoladehapserne lunt evt i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet og rugbrødet ved lavere temperatur med Overdækningsplast over, sættes evt 10 minutter i køleskabet og hæver derefter ved stuetemperatur.
Bag hapserne ved 230 grader i 15 minutter med damp ved indsætningen med over og -undervarme.
Bag rugbrødet ved 210 grader i 50 minutter med damp ved indsætningen bagefter med over og -undervarme.
Kernetemperatur 96 grader.