Trustpilot

Rugbrød med melonkerner

 

Lækkert ny opskrift med mange poppede rugkerner og melonkerner.

 

 

Rugbrød med melonkerner

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 30 minutter

Holdbarhed: 5 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

1100 g vand (50°)
550 g Rugkerner poppede
100 g Melonkerner
30 g gær
35 g salt
60 g Rugsur
350 g rugmel
250 g hvedemel 10%
10 g Maltmel

Vand og poppede rug står i blød i 15 minutter, og så vej resten af.
Ælter i ca 5 minutter først langsomt og så 10 minutter hurtigt med kagespartel.
Dejtemperatur 28-30 grader.
Liggetid i skålen: 10-15 minutter med Plastik over.

Smør 2 stk. Rugbrødsform (1,5 L) med Oliespray.
Dejen vendes ud på vand evt på en Bagebordsplade i plastik og delen i 2 lige store dele. Hver del, virkes op, rulles aflang og i en oliesmurt rugbrødsform.

Drys: Melonkerner
Hæv i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet. Ca 45 minutter

Tænd ovne på 250 grader med DAMP 30 minutter inden afbagning.

Bag rugbrødene ved 225 grader i 50 minutter med damp ved indsætningen med over og -undervarme.