Rugbrød med melonkerner
Lækkert ny opskrift med mange poppede rugkerner og melonkerner.
Rugbrød med melonkerner
Tid i alt: 2,5 timer
Arbejdstid: 30 minutter
Holdbarhed: 5 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
1100 g vand (50°)
550 g Rugkerner poppede
100 g Melonkerner
30 g gær
35 g salt
60 g Rugsur
350 g rugmel
250 g hvedemel 10%
10 g Maltmel
Vand og poppede rug står i blød i 15 minutter, og så vej resten af.
Ælter i ca 5 minutter først langsomt og så 10 minutter hurtigt med kagespartel.
Dejtemperatur 28-30 grader.
Liggetid i skålen: 10-15 minutter med Plastik over.
Smør 2 stk. Rugbrødsform (1,5 L) med Oliespray.
Dejen vendes ud på vand evt på en Bagebordsplade i plastik og delen i 2 lige store dele. Hver del, virkes op, rulles aflang og i en oliesmurt rugbrødsform.
Drys: Melonkerner
Hæv i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet. Ca 45 minutter
Tænd ovne på 250 grader med DAMP 30 minutter inden afbagning.
Bag rugbrødene ved 225 grader i 50 minutter med damp ved indsætningen med over og -undervarme.