Trustpilot

Sandwich hjul

Sandwich hjul

2 x 8 stk sandwich

 

Skal du lave sanwwich til mange, kunne denne opskrift være noget for dig. Brødet er blødt og lækkert.

Sjov gimmik mens der er Tour de france.

Der kan godt laves 1,5 portion, hvis man ønsker at lave 3x8 sandwich  

Sandwich hjul

 

Tid i alt: 2,5 timer

Arbejdstid: 60 minutter

Holdbarhed: 4 dage

Kan fryses: Ja 

Ingredienser

Fremgangsmåde

450g vand (20°C.)
50 g gær
20 g salt
20 g sukker
800 g hvedemel med 12% proteinindhold
20 g Frost
40 g Hvedesur
75 g olie. Rasp eller solsikke
5 g Maltmel mørk

Alt undtagen olien og Maltmel vejes af og æltes 5 minutter langsomt og 5 minutter hurtigt.
Olien tilsættes og når den er rørt ud i dejen æltes der yderligt i 2 minutter hurtigt.
Dejtemperatur 27-28 grader.
Ælt maltmel i 1/3 af dejen indtil det er rørt ud i dejen.

Spray Oliespray. i en Dejkasse som dejen hviler i 10 minutter med Plastik over.

Vend dejen ud på lidt mel og del hvert stykke i 2 lige store stykker. Tag evt 2 små stykker af ca 5 g fra af den mørke dej.
Virk dejstykkerne runde og stramme.
I Dejkassen igen hvor dejen hviler i 30 minutter med Plastik over.
Vend dejene ud på lidt mel, bank luften ud af hvide stykker, rul evt lidt med en Rullepind. Sættes på bagepapir på alm. plade eller en Netplade, ikke den store forskel. Prik hul i midten af de mørke stykker, træk dejen ud i en ring, lige tyk hele vejen rundt, så den passer rundt om den hvide dej.

 


Lav en hul med 4 fingre i midten af dejen. Den lille mørke dej laves rund og sættes i midten.
Men en Stor plastikskraber hakkes 4 hak med i den hvide dej, så det giver 8 stk trekanter.

Hæv i Bordstik med Bagetelt over og ½ L. kogende vand under teltet. Ca 50 minutter

Pensles med æggestryggelse efter ca. 25 minutter: 1 æg, ½ ts salt og lidt vand som piskes sammen.

Bages ved 190° i 18 minutter uden damp med varmluft. Vend og byt om på pladerne efter 12-14 minutter, hvis din ovn ikke bager helt jævn.

Efter nedkøling kan hjulene flækkes med en stor franskbrødskniv og fyldes med sandwich fyld og skæres ud i 8 stk sandwich pr hjul.

Frys evt. den ene i en Pizza og hævepose og lav den en anden dag.