Toastbrød
Det perfekte, kvadratiske toastbrød.
Klik på teksten som er fremhævede og du kommer direkte ind på varen i webshoppen.
Toastbrød
2 stk.
Tid i alt: 2,25 timer
Arbejdstid: 25 minutter
Holdbarhed: 2 dage
Kan fryses: Ja
Ingredienser
Fremgangsmåde
800 g Vand (ca. 20 ° C.)
80 g Gær
30 g Salt
100 g Sukker
1200 g Hvedemel (12% proteinindhold)
250 g Fuldkornsmel (Fint formalet ellers valgfri type)
100 g smør eller Kærgaarden
Det hele - undtagen smørret - vejes af i røreskålen til en røremaskine Æltes 2 min. langsomt + 6 min. ved mellem hastighed
Smør eller Kærgaarden æltes i dejen (tager ca. 5 min.)
Den færdige dejs temperatur 27-28 °C.
Liggetid 10 min.
Deles i 2 stk. af ca. 1250 g pr stk. og ”virkes op” (stram overfladen og saml den i bunden)
Liggetid igen 10 min.
Dejen ”slåes op” og strammes og hakkes over i 4 stk. med skraber. Lægges i usmurt EVA SOLO form 3 L. (kan købes i Kop og Kande) med de overskårne sider imod formens side og tryk dejen hårdt ned i formen.
Hæver i formen i ca. 45 min. ved stuetemperatur. Eller til dejen kommer op til kanten af formen.
Kom Oliespray på toppen af dejen, sæt en plade under og over formene.
Bag på nederste rille i ovnen 15 min. ved 220°C. og 35 min ved 200 °C. Den øverste plade må gerne sidde i spænd, så dejen ikke skubber den op.
Bages evt. 5 min. ekstra uden form.